Veiligheid

Wanneer u belegt, dan loopt u risico. De mate waarin is afhankelijk van vele factoren. Wij vinden het belangrijk om vooraf die factoren met u in kaart te brengen. Daarna kunnen we aan de slag gaan met het beheersen van deze risico’s. Risicobeheersing is niet voor niets een van de belangrijkste pijlers van ons beleggingsbeleid. Daar nemen we uitgebreid de tijd voor.

Kluis

Solide depotbank

Uw vermogen is veilig ondergebracht bij een solide depotbank. Uw depot kunt u het best omschrijven als een digitale kluis. Uw vermogen is zo ingericht dat het buiten het faillissement van de bank valt. Dat geldt ook voor de individuele beleggingen. Wij werken niet met bankproducten.
Dagelijks monitoren wij uw portefeuille. Zo combineren wij de veiligheid van de bank en het specialisme van Bustelberg. Dit is al ruim 25 jaar een ideale combinatie.

 

Met welke banken werken wij?

Met Bustelberg wordt uw vermogen bij een van de volgende banken ondergebracht.

  • Credit Agricole (België, Luxemburg)
  • EFG Bank (Zwitserland)
  • InsingerGilissen Bankiers NV
  • Saxo Bank

Deze banken staan onder Europees toezicht. Dit betekent voor u dat wij werken met de meest veilige banken die hun werk goed verstaan. Ook is binnen de Eurozone een kapitaalsgarantie van € 100.000,- liquiditeit per rekeninghouder van toepassing. De effecten op uw rekening zijn gevrijwaard van risico op een faillissement van de depotbank.

Kluis
Craziness and freedom. Young summer girl playing on swing-set outdoor. Crazy playful child swinging very high to touch the sky.

Profiel

Risicobeheersing start met het in kaart brengen van risico’s. En het liefst met enige regelmaat. Wij werken met een rapportage dat u inzicht verschaft in meerdere scenario’s. Zo kunt u zelf  weloverwogen keuzes maken. Uw beleggingsprofiel dient uw doelen te dienen. Ook moet dit een helder beeld geven van kansen en bedreigingen. Bustelberg benadert dit profiel bij voorkeur vanuit uw vermogensdoelstelling.

 

Wat betekent een beleggingsprofiel?

Uw vermogensdoelstelling kan gericht zijn op algemene doelen zoals vermogensgroei, inkomsten, beleggen met extra bescherming of een combinatie.
Daarnaast kunt u ook gespecificeerde doelstellingen hebben, zoals de aanschaf van een duurzaam goed of object, een schenking aan uw kinderen. Het gaat hier om weloverwogen beslissingen die impact hebben op de wijze waarop u risico kunt nemen. In de regel hanteert Bustelberg vijf beleggingsprofielen. Dit zijn:

Zeer Defensief (niet leverbaar)

Defensief

Neutraal

Beperkt Offensief

Offensief

Girl holds apples in hemline. Child's hands pick red ripe apples in skirt on green grass background. Closeup of organic fruits. Autumn garden in village. Gather harvest at farm, agricultural concept

Doordachte principes

Beleggingsrisico wordt mede beperkt door dagelijkse aandacht voor uw beleggingsportefeuille. Een gedegen portefeuille vereist doorlopende monitoring. Verhandelbaarheid is voor ons een van de meest belangrijke pijlers bij het beperken van risico. Wij hebben een afkeur van bankproducten waarvan wij de werking aan u niet kunnen uitleggen.

 

Hoe werkt dit?

De specialisten van Bustelberg onderzoeken actief naar kansen in de markt. Daarbij gaat ons team gaat niet over een nacht ijs met het nemen van beleggingsbeslissingen. In de loop van de tijd is een helder en uitlegbaar raamwerk met vooraf vastgestelde principes samengesteld. De fundamentele visie is daarin van grote waarde. Bij de selectie van aandelen laten wij ons hoofdzakelijk leiden door een ‘value’ benadering. Door middel van een top down benadering van de financiële markten worden lange termijn trends in de wereld vertaald naar een aantal vraagstukken op beleggingsgebied. Dan volgt een strenge selectie van ondernemingen die over langere tijd bovengemiddelde waarde weet toe te voegen voor de aandeelhouder. Dit geniet dan ook onze voorkeur. Misschien zijn dat ondernemingen die niet dagelijks de beurspagina’s vullen maar gewoon in stilte doorgaan. Door regelmatig deze bedrijven te bezoeken en de gepresenteerde cijfers kritisch te benaderen houden wij de vinger aan de pols. Dit geeft in de loop der jaren rust in uw beleggingsportefeuille. Uw vermogen moet tenslotte rust bieden, maar wel rendement opleveren.Wanneer eenmaal een keuze genomen is, dan volgt een actief beleid waarin met regelmaat wordt gemonitord.

Girl holds apples in hemline. Child's hands pick red ripe apples in skirt on green grass background. Closeup of organic fruits. Autumn garden in village. Gather harvest at farm, agricultural concept

Kennis maken?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Bustelberg.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Bekijk onze privacyverklaring.