Extra uitkering Lehman Brothers Nederland

De Nederlandse vereffenaar van de failliete bank Lehman Brothers (Lehman) keert dinsdag 16 januari 1,18% uit. Bezitters van de oorspronkelijke in Nederland uitgegeven obligaties, notes en andere garantieproducten van Lehman krijgen daarmee wederom een extraatje.

Deze tussentijdse uitkering is het gevolg van een rechtszaak tussen de advocaten van het in faillissement verkerende Lehman Borthers Inc. en het Amerikaanse Citi. Een van de grootste banken ter wereld heeft in een schikking 1,74 miljard Amerikaanse dollar overgemaakt.

Eind oktober is dit nieuws bekend geworden. Oplettende lezers van onze nieuwsbrief attendeerden ons erop dat Bustelberg voor het eerst een uitkering gemist heeft (onze excuses hiervoor). Zoals u weet informeert en helpt Bustelberg sinds 2011 gedupeerde Lehman-beleggers.

Veel gedupeerden vragen op dit moment of het nog zin heeft de producten van Lehman aan te houden. Wij verwachten nog altijd uitkeringen. Ook al zal de omvang ervan steeds kleiner worden. De schikking met Citi is een onverwacht prettige verrassing voor veel beleggers. Eerder waren er al grote schikkingen met JP Morgan Chase & Co en Credit Suisse.

Volgens kenners zijn hiermee wel de grootste schikkingen achter de rug, maar zullen er nog zeker een groot aantal kleinere volgen. Voorafgaand aan het faillissement stonden er maar liefst 30.000 derivaten open met een geschatte waarde van ruim 1000 miljard dollar.

Administratie op orde

Zicht op meer uitkeringen zorgt er ook voor dat beleggers hun administratie op orde moeten houden. Met regelmaat verstuurt Epiq (de administratieve verwerker van de claims) nog verzoeken om de belastingformulieren van een update te voorzien. Een aantal kleine wijzigingen in het formulier zorgen voor onnodige verwarring bij gedupeerden. Ook zijn de eisen aangepast. Wij staan u nog altijd vrijblijvend bij met het invullen van de benodigde formulieren.

Om voor de volgende uitkeringsronde in aanmerking te komen dient iedere claimhouder vóór  maart de noodzakelijke belastingformulieren (W8BEN en W8BEN-E) te hebben ingediend. Pas dan kan de claimhouder een uitkering verwachten.

Anders geen uitkering

Is de administratie bij Epiq (nog) niet op orde of heeft u de gevraagde formulieren te laat opgestuurd, dan ontvangt u vooralsnog niets. De medewerkers van Epiq hebben ons verzekerd dat u in dat geval nog een half jaar recht blijft houden op de uitkeringen. U kunt de verschuldigde bedragen dan naar alle waarschijnlijkheid bij de volgende betaalronde tegemoet zien. Dit betekent dat u bij geen uitkering dient te achterhalen of uw gegevens up-to-date zijn.

Hulp nodig?

U kunt ook nog steeds met uw andere vragen terecht bij Bustelberg. Stuurt u in dat geval een e-mail naar Bustelberg (info@bustelberg.nl) met daarin het claimnummer en de tenaamstelling. Deze dienstverlening is vrijblijvend. U kunt ook telefonisch informeren. Voor een bevestiging of met andere vragen kunt u bellen naar 0031(0)76 565 52 62. Wij zijn u graag van dienst.