Beleggingskansen richting 2022

Ontwerp zonder titel

Langzaam Komt de wereld bij van de effecten van de Covid-19 pandemie. Het economisch herstel is groot en de rente blijft laag. Dit zijn ingrediënten voor een snel stijgende inflatie. Waar moet de aandelenbelegger op letten? De vraag is of de opmars van de beurzen het richting 2022 zo goed blijven doen.

AEX-index koploper

De AEX-index is door zijn bijzondere samenstelling de absolute koploper als het gaat om jaarrendement. Slechts 4 aandelen dragen bij aan de snelle stijging van de Amsterdamse beursgraadmeter. Toch doen ook andere beurzen het dit jaar goed. Dat is mede het gevolg van de lage rente in combinatie met een snel herstel van de wereldeconomie.

Inflatie beïnvloedt beurs

Opvallend is wel dat het thema inflatie de boventoon voert. Dusdanig dat we eind september van dit jaar een kleine correctie zagen. Logisch, want sommige aandelen waren wel erg sterk gestegen. Nu inflatie de kop opsteekt, maken rentegevoelige sectoren pas op de plaats voor inflatiegevoelige sectoren. In de podcast ‘Over beleggen gesproken’ praten we met Fred van Deijck over kansrijke en minder kansrijke sectoren.

Luister  met Spotify.

 

Kijk via YouTube.