Lehman Brothers keert 2,6 miljard dollar uit

lehman1

Het failliete Lehman Brothers gaat donderdag 5 april over tot een uitkering van 2,6 miljard dollar. Voor de in Nederland veel voorkomende ‘klasse 5’ wordt een uitkeringspercentage van 0,39% genoemd. Dit lijkt niet veel, maar in december hebben veel claimhouders al een extra uitkering mogen ontvangen.

Een veel gestelde vraag is of er nog meer geld uit het faillissement komt. Niet veel beleggers hebben na het faillissement gedacht nog gelden terug te krijgen. Met de 15e uitkering uit de VS bedraagt totale uitkering inmiddels bijna 60%. Voor veel beleggers die we spreken is dit echt een meevaller.

Ondanks het feit dat het hele proces van afwikkeling eindig moet zijn, gaan wij ervan uit dat beleggers nog steeds uitkeringen kunnen verwachten. We zijn ook nog altijd van mening dat er gelden uit het faillissement blijven komen. Momenteel worden nog behoorlijk wat rechtszaken afgewikkeld. Voor veel van deze zaken is door de curatoren ooit een voorziening genomen. Met de schikking of afloop van deze zaken komt geld vrij voor het doen van uitkeringen.

UK-beleggers

De meest in het oog springende zaak is die van de ‘Engelse’ beleggers. Een aantal Nederlandse banken en vermogensbeheerders is in het verleden onfortuinlijk geweest om zaken te doen met Lehman Brothers UK. Deze beleggingen zijn, in tegenstelling tot de in Nederland uitgegeven producten, waardeloos afgelopen. Momenteel wordt een zaak voorbereid waardoor ook deze beleggers alsnog zicht krijgen op een kleine uitkering.

Administratie

Epiq is de Amerikaanse instantie die de administratieve verwerking van het faillissement voor haar rekening neemt. Zij nemen het initiatief wanneer uw dossier bij hen verouderd raakt. Veel belastingformulieren worden momenteel aangepast.
Inmiddels zijn er meerdere beleggers geweest die contact hebben gezocht met Bustelberg voor het opnieuw invullen van de belastingformulieren. U kunt nog altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op het moment dat u post ontvangt vanuit de Verenigde Staten. Dit geldt ook voor het geval u verhuist. Wij helpen u graag met de aanpassing van uw adresgegevens. Wanneer alles in orde is, dan hoeft u niets te doen.

Nederlandse claim

De Nederlandse uitkeringen volgen meestal binnen een maand nadat Epiq heeft uitgekeerd. Deze kunt u verwachten wanneer u nog steeds in het bezit bent van de obligaties of beleggingsproducten.

Hulp nodig?

U kunt ook nog steeds met uw andere vragen terecht bij Bustelberg. Stuurt u in dat geval een e-mail naar Bustelberg (info@bustelberg.nl) met daarin het claimnummer en de tenaamstelling. Deze dienstverlening is vrijblijvend. U kunt ook telefonisch informeren. Voor een bevestiging of met andere vragen kunt u bellen naar 0031(0)76 565 52 62. Wij zijn u graag van dienst.