30 november 2022

Nieuwe kansen voor beleggers in TKH Group

Als we het over Hollands glorie hebben, dan komt de Haaksbergense TKH Group zeker in de top 10. De van oorsprong als Twentsche Kabel Holding is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd technologieconcern dat in 28 landen actief is. In het derde kwartaal van dit jaar stuitte de onderneming op enkele hindernissen. Zijn er nieuwe kansen voor beleggers om TKH Group aandelen te kopen?

Technologieconcern slaat de klok

TKH Group is opgedeeld in 3 onderdelen. Ten eerste maakt Smart Vision Systems 2D en 3D applicaties die nodig zijn voor automatisering onder andere parkeersystemen en geautomatiseerde analyse- en beveiligingssystemen. Dit onderdeel realiseert bijna 30% van de omzet. Ten tweede wordt machinebouw en automatisering in fabrieken aangeboden via Smart Manufacturing Systems. Deze tak draagt ook voor iets minder dan 30% bij aan de omzet. Ten derde is het kabelbedrijf (40% van de omzet) ondergebracht  bij Smart Connectivity Systems. Hier worden glasvezel- en zeekabels gemaakt die gebruikt worden voor onder andere de windmolenparken. Het is duidelijk dat technologie de klok slaat in Haaksbergen.

Prestaties gehinderd door tijdige problemen

De onderneming boekte een groei van omzet over het derde kwartaal van 16,7%. Deels is die groei het gevolg van hogere prijzen (7,9%) en een klein effect (1,6%) was het gevolg van een positief valuta-effect. De groei was lager dan over de eerste 6 maanden van het jaar. Hier werd nog een omzetgroei van 24,0% behaald. De prestaties zijn gehinderd door tijdelijke problemen.

Vooral de operationele winst viel met 12,2% lager uit dan de 13,7% over het vergelijkbare kwartaal van 2021. De topman van TKH, Alexander van der Lof, spreekt van uitdagende tijden. Hij geeft aan dat de vraag groot blijft, maar dat het concern momenteel flink gehinderd wordt door schaarste van onderdelen en materialen. Hij verwacht dat het nog enkele kwartalen zal duren voor het is opgelost.

Outlook dit jaar gehandhaafd

Van de Lof handhaaft de outlook voor geheel 2022. Hij geeft wel aan goed op schema te liggen met de uitvoering van ‘Accelerate 2025’. Dit is een ambitieus ingezet groeiprogramma waarbij de operationele winstmarge moet groeien naar ruim 17%.

Geloof in langetermijnpotentieel

De belegger die gelooft in het langetermijnpotentieel van TKH Group ziet een buitenkans. De leveringsproblemen kunnen de komende 2 kwartalen nog aanhouden. Als we verder vooruitkijken dan zien we een uitstekende uitgangspositie voor de onderneming. In waardering noteert TKH momenteel op iets meer dan 12x de winst. Dat is niet duur. Het dividendrendement is aantrekkelijk en bedraagt momenteel 4%. Van belang is vooral dat TKH Group een dik gevuld orderboek houdt. Ook dient het de belangrijke rol die het speelt in de verduurzaming van de maatschappij te versterken. Vooral de kabels die worden gebruikt bij de aanleg van windmolenparken op zee vinden gretig aftrek. Een aandeel om goed in de gaten te houden.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog een vraag? Stel hem gerust.

Mail Peter

Wilt u op de hoogte blijven?
Wij delen onze kennis graag! Schrijf u in.

Schrijf u in

Meer nieuws

 • Podcast: Hoe beveilig je aandelenrisico?
  24-11-2022 / 26 MIN 05 SEC

  Podcast: Hoe beveilig je aandelenrisico?

  De belangrijkste onderwerpen van deze aflevering: Dit keer behandelen we een steeds terugkerende vraag van een kijker. “De [...]

  AFSPELENLEES
 • Staakt AEX-index de indrukwekkende opmars?
  Door Peter Cordes / 15-12-2022

  Staakt AEX-index de indrukwekkende opmars?

  Vanaf het dieptepunt in oktober heeft de AEX-index een indrukwekkende opmars gemaakt. Is dit de opmaat voor een Kerstrally [...]

  LEES
 • Nieuwe kans voor obligaties in 2023
  Door Peter Cordes / 15-12-2022

  Nieuwe kans voor obligaties in 2023

  Het was dit jaar geen feest op de aandelenmarkten. Beleggers in cryptovaluta, groeiaandelen en ook duurzame trackers en andere [...]

  LEES
Naar overzicht