Zicht op half procent bij 16e uitkering Lehman Brothers

Lehman Brothers

Het Amerikaanse Epiq heeft ongeveer 2 miljard dollar uitgekeerd aan haar wereldwijde schuldeisers. De uitkeringen zijn inmiddels op de rekeningen gestort. Via post zal de verzending van cheques wat meer tijd in beslag nemen.

Dit is alweer de zestiende uitkering van het in faillissement verkerende Lehman Brothers Inc.. Voor de in Nederland veel voorkomende ‘klasse 5’ wordt een uitkeringspercentage van 0,49% genoemd van de goedgekeurde claim verwacht. Dit is iets meer dan in april van dit jaar het geval was.

Veel schuldeisers hebben de afgelopen periode niets ontvangen. Wanneer de uitkering onder de 500 Amerikaanse dollar blijft, dan spaart Epiq het bedrag op. U behoudt het recht op de uitkering(en), maar de kosten van verzending lopen zijn bij kleine bedragen te hoog. Met de zestiende uitkering is de kans groot dat veel gedupeerden nu twee uitkeringen in één keer ontvangen.

Nog steeds is niet veel bekend over de resterende uitkeringen die u kunt verwachten. Het blijft gissen en dat doen we natuurlijk liever niet. Toch hebben we een kleine hoop dat er nog een beperkt aantal uitkeringen van gelijke omvang kunnen volgen. Ieder beetje is er een. Veel beleggers zitten met de omvang van hun uitkeringen al over de helft van de oorspronkelijke investeringen. Zeker wanneer we daar ook het gedeelte in meenemen dat via de Nederlandse curator wordt verspreid.

UK-beleggers

Helaas is er nog niets duidelijk voor de beleggers die via het Verenigd Koninkrijk hebben belegd. Een aantal Nederlandse banken en vermogensbeheerders is in het verleden onfortuinlijk geweest om zaken te doen met Lehman Brothers UK. Deze beleggingen zijn, in tegenstelling tot de in Nederland uitgegeven producten, waardeloos afgelopen. Bustelberg blijft informeren over de precieze gevolgen van de uitkomst van de rechtszaak. Het is wrang dat hier geen duidelijkheid komt.

Administratie

Epiq is de Amerikaanse instantie die de administratieve verwerking van het faillissement voor haar rekening neemt. Zij nemen het initiatief wanneer uw dossier bij hen verouderd raakt. Veel belastingformulieren worden momenteel aangepast.
Inmiddels zijn er meerdere beleggers geweest die contact hebben gezocht met Bustelberg voor het opnieuw invullen van de belastingformulieren. U kunt nog altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op het moment dat u post ontvangt vanuit de Verenigde Staten. Dit geldt ook voor het geval u verhuist. Wij helpen u graag met de aanpassing van uw adresgegevens. Wanneer alles in orde is, dan hoeft u niets te doen.

Nederlandse claim

De Nederlandse uitkeringen volgen meestal binnen een maand nadat Epiq heeft uitgekeerd. Deze kunt u verwachten wanneer u nog steeds in het bezit bent van de obligaties of beleggingsproducten.

Hulp nodig?

U kunt ook nog steeds met uw andere vragen terecht bij Bustelberg. Stuurt u in dat geval een e-mail naar Bustelberg (info@bustelberg.nl) met daarin het claimnummer en de tenaamstelling. Deze dienstverlening is vrijblijvend. U kunt ook telefonisch informeren. Voor een bevestiging of met andere vragen kunt u bellen naar 0031(0)76 565 52 62. Wij zijn u graag van dienst.