18 december 2023

Vermogensbeheer versus Trackers (ETF’s)

In het ingewikkelde landschap van beleggen sta je voor een cruciale beslissing. Moet je kiezen voor vermogensbeheer of trackers (ETF’s)? Deze keuze is meer dan een financiële beslissing. Het is een strategische stap die bepalend kan zijn voor de toekomst van jouw vermogen. In deze blog de lichten wij de voordelen van het kiezen voor een vermogensbeheerder uit. 

Persoonlijke aandacht: een strategie die bij je past 

In de wereld van vermogensbeheer staat persoonlijke aandacht centraal. Dit in tegenstelling tot de gestandaardiseerde aanpak van trackers. Een vermogensbeheerder ontwikkelt een beleggingsstrategie waarbij jouw persoonlijke doelstelling het uitgangspunt wordt van de beleggingen. Wat wil je bereiken? Dat gaan om pensioenopbouw, vermogensgroei of het financieren van toekomstige ambities. Bovendien heb je bij vermogensbeheer het voordeel van direct contact. Je hebt iemand die je kunt bellen wanneer je ergens niet uitkomt. Een of meerdere vaste specialisten die je uitleg kunnen geven over de beurs of bepaalde gebeurtenissen. Dit kan een voordeel zijn. Bij passieve trackers is er maar één oplossing en sta je er alleen voor. 

Expertise: deskundigheid die het verschil maakt 

Een cruciaal voordeel van vermogensbeheer is de expertise die je inkoopt. In plaats van blind te vertrouwen op een standaard trackerportefeuille. Vermogensbeheerders hebben jaren aan ervaring in de financiële sector. Hun diepgaande kennis en begrip van de markten stellen hen in staat om slimme, weloverwogen beslissingen te nemen. Voor hen is beleggen geen bijzaak, maar een fulltime toewijding aan het beschermen en laten groeien van jouw vermogen. 

Maatwerk: jouw doelen, onze focus 

Elk individu is uniek, en dat geldt ook voor hun financiële doelen en behoeften. Bij vermogensbeheer is dit het uitgangspunt van de dienstverlening. De beheerder biedt een op maat gemaakte benadering. Jouw vermogensbeheerder zal nauw met je samenwerken om een beleggingsplan en portefeuille samen te stellen die nauwkeurig aansluiten bij jouw persoonlijke doelstellingen. Of je nu streeft naar een specifiek rendement, bepaalde risico’s wilt vermijden of een bepaald tijdsbestek in gedachten hebt, maatwerk staat voorop. 

Emotionele ondersteuning: stabiliteit in woelige tijden 

Beleggen kan een emotionele rollercoaster zijn. Vooral tijdens periodes van marktvolatiliteit. Een van de minder besproken, maar cruciale voordelen van een vermogensbeheerder, is emotionele ondersteuning. Zij staan klaar om je te begeleiden door de ups en downs van de markt. Daardoor word je wordt behoed voor overhaaste door emotie gedreven beslissingen. Hun ervaring stelt hen in staat rationele, doordachte beslissingen te nemen. Zelfs in de meest turbulente tijden zoals een crisis of oorlog. 

Risicobeheer: bescherming tegen onvoorziene omstandigheden 

Risicobeheer is een fundamenteel onderdeel van vermogensbeheer. Jouw vermogensbeheerder begrijpt niet alleen jouw risicotolerantie, maar beschikt ook over de tools en strategieën om jouw portefeuille aan te passen en te beschermen tegen onverwachte marktbewegingen. Dit betekent een actieve aanpak van het beheren van risico’s, iets wat passieve trackers simpelweg niet kunnen bieden. 

Conclusie 

Vermogensbeheer gaat verder dan alleen beleggen. Het biedt een totaaloplossing die rekening houdt met je unieke doelen, persoonlijke omstandigheden en emotionele welzijn. 

De persoonlijke aandacht en het maatwerk van een vermogensbeheerder zorgen ervoor dat je strategie naadloos aansluit bij je persoonlijke ambities. Deze benadering gecombineerd met de expertise en diepgaande marktkennis van ervaren professionals stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en je vermogen optimaal te laten groeien. 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog een vraag? Stel hem gerust.

Wilt u op de hoogte blijven?
Wij delen onze kennis graag! Schrijf u in.